Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Pikantní rýžová pánev

Zpět
  • Autor: funky
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

2 lžičky kari, sůl, čerstvě mletý černý pepř

Energetická hodnota celkem: 8805 kJ

Bílkoviny (g): 113, Tuky (g): 47, Sacharidy (g): 302, SAFA (g): 19, Cukry (g): 64, Vláknina (g): 24, Sůl (g): 8

Energetická hodnota na 1 porci: 2201 kJ

Bílkoviny (g): 28.3, Tuky (g): 11.8, Sacharidy (g): 75.5, SAFA (g): 4.8, Cukry (g): 16, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 2

Postup přípravy

Rýži uvaříme ve slepičím vývaru podle návodu na obalu. Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme najemno. Bílou a světle zelenou část jarní cibulky nakrájíme na kolečka. Rajčata a papriku (bez jádřince) nakrájíme na kostky. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a rovnoměrně osolíme. Ve velké pánvi zahřejeme olivový olej a maso na něm ze všech stran rovnoměrně opečeme. Vyjmeme z pánve a dáme stranou. Na stejné pánvi osmahneme cibuli a jarní cibulku, přimícháme kari a cukr. Přidáme rajčata, hrášek a papriku, zamícháme a 3-4 minuty opékáme. Zalijeme smetanou a vše přivedeme k varu. Uvařenou rýži slijeme, necháme okapat a spolu s masem přidáme do pánve k zelenině. Rýžovo-zeleninovou směs pikantně dochutíme sójovou omáčkou, solí a pepřem. Podáváme.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři